Βιογραφικό

Τα νησιά μας είναι η ταυτότητά μας, είναι η ζωή μας. Μαζί μπορούμε ακόμη καλύτερα!

Γεννήθηκα το 1984

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λευκάδα. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών και των στρατιωτικών υποχρεώσεών μου επέστρεψα στο νησί. Σήμερα με τη σύζυγο και την νεογέννητη κόρη μου μοιράζουμε τη ζωή μα μεταξύ Λευκάδας και Αθήνας.

Παιδί του Μαρκά και της Αγοράς

Από μικρό παιδί, μέσα από την επαγγελματική δραστηριότητα των γονιών μου, είχα την τύχη να ζω κάθε μέρα το νησί και τους ανθρώπους του. Στο κατάστημα εκτυπώσεων και ειδών γραφείου της μητέρας μου Ευτυχίας έζησα τη ζωή της πόλης, άκουσα τους ήχους της καθημερινότητας, παρατήρησα τους ανθρώπους του τόπου μας. Δίπλα στον πατέρα μου Γιάννη, μέσα από τα έργα που αναλάμβανε με το γραφείο του στην πόλη και τα χωριά της Λευκάδας, στο Μεγανήσι, τον Κάλαμο και τον Καστό, είδα τον τόπο μας χρόνο με τον χρόνο να αλλάζει. Να αποκτά τις απαραίτητες υποδομές και να αναπτύσσεται τουριστικά, αλλά και να μειώνεται ο πληθυσμός, ειδικά στα ορεινά του νησιού μας.

Μαθητικά χρόνια

Φοίτησα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, στο 1ο Γυμνάσιο και στο 1ο Λύκειο Λευκάδας. Από τα μαθητικά μου χρόνια με συντροφεύουν αξέχαστες αναμνήσεις με τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριες και δυνατές φιλίες που κρατάνε στο χρόνο. Από τους δασκάλους και τους καθηγητές μου, που ομολογουμένως κάποιους «ταλαιπώρησα» (όπως μου υπενθυμίζουν γελώντας στις συναντήσεις μας) πήρα σημαντικά μαθήματα ζωής.

Φοιτητικά χρόνια

Το 2003 ξεκίνησα τις σπουδές μου στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του τότε ΑΤΕΙ Πειραιά (νυν Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής). Ακολούθησα την κατεύθυνση σπουδών με τίτλο Ενεργειακός Τομέας και εκπόνησα διπλωματική εργασία με θέμα «Πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα και εφαρμογές φυσικού αερισμού κτιρίων».

Μεταπτυχιακές Σπουδές

Το 2022 απέκτησα Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης από το διεθνές αγγλόφωνο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Energy: Strategy, Law and Economics” (Ενέργεια: Στρατηγική, Δίκαιο και Οικονομία) του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Η διπλωματική εργασία που εκπόνησα για το μεταπτυχιακό μου είχε θέμα: “Energy security threats: a comparative geopolitical assessment in the Southeast Mediterranean” (Απειλές για την ενεργειακή ασφάλεια: μια συγκριτική γεωπολιτική εκτίμηση για τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο).

Εργασία στον χώρο της εστίασης

Επί πολλά χρόνια, ως μαθητής και φοιτητής αλλά και αργότερα, εργάστηκα σε καταστήματα εστίασης στη Λευκάδα. Εκεί γνώρισα πολύ καλά τις αγωνίες των επιχειρηματιών και των εργαζομένων του κλάδου, που αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της οικονομικής δραστηριότητας του τόπου μας.

Με μεγάλη χαρά βλέπω λοιπόν τις προσπάθειες ανθρώπων που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά και επαγγελματικά στην εστίαση και τον τουρισμό στη Λευκάδα, το Μεγανήσι, τον Κάλαμο και τον Καστό για την ποιοτική αναβάθμισή των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρουν τα νησιά μας. Αξιόλογες πρωτοβουλίες που για να αποδώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο πρέπει να έχουν την στήριξη της πολιτείας τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Eλεύθερο επάγγελμα και επιχειρηματικότητα

Από την εργασιακή μου πορεία γνωρίζω από πρώτο χέρι τις αγωνίες τόσο των ελεύθερων επαγγελματιών, όσο και των ανθρώπων της επιχειρηματικότητας. Από μικρή ηλικία, παράλληλα με τις σπουδές μου και την εργασία μου στον χώρο της εστίασης, εργαζόμουν στο κατάστημα της μητέρας μου Ευτυχίας και στο τεχνικό γραφείο του πατέρα μου Ιωάννη. Το 2010 ξεκίνησα να εργάζομαι ως μηχανολόγος μηχανικός και με τον αδερφό μου, πολιτικό μηχανικό Χρήστο Παπαχρήστο ιδρύσαμε την CP CONSTRUCTIONS ως συνέχεια του τεχνικού γραφείου του πατέρα μας.

Παράλληλα συνεργάζομαι ως εξωτερικός συνεργάτης σε κατασκευαστικά έργα μεγάλων εταιρειών στους τομείς της βιομηχανίας και του τουρισμού παρακολουθώντας από κοντά και συμμετέχοντας στην υλοποίηση μεγάλων επενδυτικών projects. Είμαι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Εμπειρίας Κατασκευαστών Δημοσίων Έργων και μέλος του Τεχνικού Επαγγελματικού Επιμελητηρίου. επίσης, σε συνεργασία με τον αδερφό μου έχουμε αναλάβει από το 2012 την επιχείρηση της μητέρας μας και την εξελίξαμε στο σημερινό COPYHOUSE, που μπορεί να άλλαξε διεύθυνση αλλά η σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες του παραμένει αναλλοίωτη εδώ και 35 χρόνια.

Το μικρόβιο της πολιτικής

Στου Μαρκά κόλλησα κατά πως φαίνεται και το μικρόβιο της πολιτικής, καθώς οι αφίσες και οι προκηρύξεις των πολιτικών κομμάτων και των συνδικαλιστικών φορέων που εκτυπώνονταν στο κατάστημα της μητέρας μου, μου κίνησαν την περιέργεια να μάθω, να διαβάσω, να συζητήσω. Στο Πανεπιστήμιο γρήγορα αναζήτησα τις θέσεις και τις προτάσεις των φοιτητικών παρατάξεων και γράφτηκα στη ΔΑΠ- ΝΔΦΚ, που οι θέσεις της ήταν ό,τι πιο κοντά στις δικές μου απόψεις .

Μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Ως μέλος της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, με τη συμμετοχή μου στα συλλογικά όργανα διοίκησης και στον σύλλογο των σπουδαστών συνέβαλα σε συνεργασία με τους συναδέλφους μου στην αντιμετώπιση σημαντικών ζητημάτων που αφορούσαν τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Λευκάδας

Από τον Μάιο του 2012 έως τον Δεκέμβριο του 2014 διετέλεσα πρόεδρος της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας (ΟΝΝΕΔ) Λευκάδας. Μέσα σε αυτά τα 2,5 χρόνια καταφέραμε να επαναδραστηριοποιήσουμε την οργάνωση της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας στη Λευκάδα ύστερα από αρκετά χρόνια αδράνειας. Γράφτηκαν αρκετά νέα μέλη, η τοπική μας οργάνωση συμμετείχε στην πανελλαδική ανοιχτή εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου της οργάνωσης το 2013, δώσαμε πνοή ζωντάνιας στο κόμμα και συμβάλαμε ενεργά στις εκλογικές μάχες του 2014 και του 2015.

Πρόεδρος ΝΟΔΕ Λευκάδας

Τον Δεκέμβριο του 2014, σε μια δύσκολη περίοδο για τη Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή (ΝΟΔΕ) Λευκάδας της Νέας Δημοκρατίας, ο τότε Πρόεδρος της παράταξης Αντώνης Σαμαράς μου εμπιστεύτηκε την ευθύνη του αξιώματος του Προέδρου της ΝΟΔΕ Λευκάδας. Στις εσωκομματικές εκλογές του Απριλίου του 2016 τα μέλη της ΝΟΔΕ Λευκάδας με τίμησαν με την ψήφο τους εκλέγοντάς με Πρόεδρο και ακολούθησε η δεύτερη θητεία μου. Συνολικά υπηρέτησα τη Νέα Δημοκρατία από τη θέση του Προέδρου της ΝΟΔΕ Λευκάδας από τον Δεκέμβριο του 2014 έως τον Μάιο του 2018.

Αναπληρωτής Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και  Εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας

Τον Φεβρουάριο του 2019, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με τίμησε με την εμπιστοσύνη του ορίζοντάς με Αναπληρωτή Γραμματέα Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού του κόμματος. Τα τέσσερα και πλέον χρόνια που βρίσκομαι στη θέση αυτή η Γραμματεία καλλιεργεί και ενθαρρύνει τον εθελοντισμό, παράγει έργο σε πολλούς τομείς και έχει καταφέρει να αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με την κοινωνία των Πολιτών. Έχουμε υλοποιήσει μια πληθώρα δράσεων σε όλη την Ελλάδα, τόσο ενημερωτικού χαρακτήρα και ευαισθητοποίησης, όσο και πρακτικού χαρακτήρα με άμεσα αποτελέσματα στην κοινωνική αλληλεγγύη, την προστασία του περιβάλλοντος, τη φιλοζωία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Εθελοντής

Η σχέση μου με τον εθελοντισμό όμως είναι ακόμη βαθύτερη.
Είχα και έχω τη χαρά να είμαι μέλος κάποιων από τα πιο ιστορικά και ενεργά σωματεία του νησιού μας, όπως του Μουσικοφιλολογικού Ομίλου «Ορφέας», της Φιλαρμονικής Εταιρείας Λευκάδος, του Ναυτικού Ομίλου Λευκάδας και του Παραρτήματος Λευκάδας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Ένα σημαντικό μέρος της εθελοντικής μου δράσης είναι η συμμετοχή μου στην ΑΜΚΕ WinCancer που έχει ως σκοπό την προώθηση της πρόληψης και της ενημέρωσης των πολιτών ενάντια στον καρκίνο, καθώς και την υποστήριξη των ασθενών και των φροντιστών τους μέσα από μια πληθώρα δράσεων κι ενεργειών.

Μια από αυτές τις δράσεις είναι η δημιουργία των «Βιβλιοθηκών Ανάσας» στα νοσοκομεία της χώρας μας. Πρόκειται για δανειστικές βιβλιοθήκες που δημιουργούνται σε χώρους νοσοκομείων, οι οποίοι μεταμορφώνονται έτσι σε γωνιές ανάσας και αισιοδοξίας. Σε αυτή τη δράση είμαι υπεύθυνος για τη μελέτη, τον σχεδιασμό και την κατασκευή των βιβλιοθηκών.

Έως σήμερα έχουν δημιουργηθεί 6 Βιβλιοθήκες Ανάσας, και πριν από έναν χρόνο είχα τη μεγάλη χαρά να βρίσκομαι στα εγκαίνια της βιβλιοθήκης στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας, η οποία έγινε πραγματικότητα χάρη στην ανιδιοτελή προσφορά Λευκαδιτών και εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τόπο μας.

Σε έναν κόσμο που αλλάζει ταχύτατα να είμαστε μέρος των εξελίξεων. Να μην τρέχουμε πίσω από αυτές

Το 2019, στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών μου σπουδών βρέθηκα στην Ουάσιγκτον. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μου εκεί παρακολούθησα το συνέδριο “The Mediterranean Basin: Opportunities and Obstacles” (Η λεκάνη της Μεσογείου: Ευκαιρίες και Εμπόδια) που διοργάνωσε το Transatlantic Leadership Network
Με την ιδιότητα του Αναπληρωτή Γραμματέα Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της ΝΔ τον Οκτώβριο του 2019 συμμετείχα στο συνέδριο Strong Cities 2030, που διοργάνωσε το Ίδρυμα Konrad Adenauer και πραγματοποιήθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής.

Υποψήφιος Βουλευτής N. Λευκάδας

Σήμερα έχω την τιμή να είμαι ένας από τους τρεις υποψήφιους βουλευτές του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στη Λευκάδα. Στις εκλογές του Μαΐου ζητώ την ψήφο σας ώστε με γνώση και φρέσκιες ιδέες, με ενθουσιασμό και όρεξη για δουλειά, με έμφαση στο αποτέλεσμα που κάνει τη διαφορά τα νησιά μας και τους ανθρώπους τους, μαζί να πετύχουμε τις θετικές αλλαγές που δικαιούται και αξίζει ο τόπος μας. Γιατί μαζί, μπορούμε ακόμη καλύτερα!

Η Ελλάδα αλλάζει.
Νέα εποχή, Νέες προοπτικές
Μαζί μπορούμε ακόμα καλύτερα!