Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας

Το νοσοκομείο μας είναι η καρδιά της καθημερινής μάχης των ανθρώπων των νησιών μας για τη ζωή και την υγεία. Ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, με την περιπέτεια της πανδημίας του κορονοϊού, γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό έδωσαν επί μήνες τον καλύτερο εαυτό τους, με ευσυνειδησία και αυταπάρνηση, μέσα σε συχνά πολύ δύσκολες συνθήκες. Είναι οι ήρωες της εποχής μας και τους χρωστάμε όλες και όλοι βαθιά ευγνωμοσύνη.

Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ σήμερα με τον Διοικητή του νοσοκομείου Γιάννη Μπακαβό, την Διευθύνουσα του Νοσηλευτικού Προσωπικού Αντωνία Ξηρομερίτη, καθώς και με γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζόμενους άλλων ειδικοτήτων του νοσοκομείου και να συζητήσουμε τις ανάγκες και τις προϋποθέσεις της απρόσκοπτης λειτουργίας του.

Ιδιαίτερα συζητήσαμε το γεγονός ότι ένας από τους πέντε βασικούς πυλώνες του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας που παρουσίασε την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφορά ακριβώς την περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στην αποστολή του. Στη Νέα Δημοκρατία ποτέ δεν κρυφτήκαμε πίσω από το δάχτυλό μας. Παρά τις σημαντικές δράσεις και πολιτικές για την υγεία που αναλήφθηκαν την προηγούμενη τετραετία, μένουν ακόμη πολλά και σημαντικά να γίνουν, όπως η αποτελεσματική κάλυψη των κενών που υπάρχουν και εδώ στο νοσοκομείο της Λευκάδας. Είναι ξεκάθαρο ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη πολιτική δύναμη σήμερα που μπορεί να φέρει σε πέρας αυτό το δύσκολο και απαιτητικό έργο.

Στους ανθρώπους του νοσοκομείου ευχήθηκα υγεία και καλή δύναμη και τόνισα ότι από κάθε θέση δεσμεύομαι να είμαι πάντα στη διάθεσή τους για να συμβάλλω με τις δυνάμεις μου ώστε τα αιτήματα και οι ανάγκες, οι προβληματισμοί και οι ανησυχίες τους να φτάνουν με δυνατή φωνή στην κεντρική πολιτική σκηνή και να διεκδικούμε μαζί αποτελεσματικά τις καλύτερες κάθε φορά λύσεις.