Επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λευκάδας

Επισκέφθηκα τις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας και είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τον νέο Πύραρχο Κωνσταντίνο Τσίκα, στον οποίο ευχήθηκα κάθε επιτυχία στα καθήκοντά του, καθώς και με τα στελέχη της πυροσβεστικής για τα ζητήματα που τους απασχολούν. Ως μηχανικός, γνωρίζω καλά τις μεγάλες προκλήσεις του πυροσβεστικού έργου, αλλά και τη σημασία του αποτελεσματικού σχεδιασμού και προγραμματισμού. Η συμβολή της Πυροσβεστικής είναι τεράστια και όλοι μας οφείλουμε ευγνωμοσύνη στους άνδρες και τις γυναίκες που τα βάζουν με τα στοιχεία της φύσης για να προστατεύσουν ανθρώπινες ζωές, το περιβάλλον και τις περιουσίες των ανθρώπων.

Συμφωνήσαμε για την ανάγκη της περαιτέρω ενίσχυσης της υπηρεσίας με μόνιμους πυροσβέστες, αλλά και για έναν νέο προσδιορισμό της ακτίνας δράσης της, καθώς συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες της και στην Αιτωλοακαρνανία μέχρι και το Άκτιο.

Δεσμεύθηκα τέλος ότι από την επόμενη μέρα των εκλογών, θα συνεχίσω να συμβάλλω από την όποια θέση με όλες μου τις δυνάμεις για τη διαρκή ενίσχυση της πυροσβεστικής δύναμης στα νησιά μας, του ισχυρότερου όπλου που διαθέτουμε για την αποτελεσματική προστασία τόσο του φυσικού πλούτου της περιοχής μας, όσο και της τοπικής μας οικονομίας.